Pommar använda i Avel

______________________________________ Viktiga pommar använda i avel av Solid Heart___________________

Under våra fantastiska år med den här rasen, så har vi haft privelegiet att använda några riktiga topphanar i vårt avelsprogram som ägts och/eller fötts upp av andra pomuppfödare. Några av dessa har haft en stor betydelse för vårt avelsprogram, och vi tyckte det därför passande att dedikera en sida åt dessa hundar. Alla dessa hanar finns bakom våra nuvarande avelshundar, så deras individuella presentationer kan därför ge er en inblick i historien bakom våra pommar!


bPomanna Silver Sensation at Jacobian

"Hue" var fadern tll vår allra första kull här på Solid Heart, och till denna dag så tycker jag att det var en av de klokaste besluten jag fattat som uppfödare. Den här fantastiska killen kom till kennel Drakedram när han redan var äldre, och han blev snabbt en av de populäraste avelshanarna i Sverige i många år framåt. Några av hans allra bästa egenskaper inkluderade en lång, riklig och sträv päls, små fötter, fina vinklar, söta ansikte och pyttesmå öron. På toppen av det så hade han ett helt underbart temperament. Tack så mycket Rita Olofsson för att du lät oss använda den här hane och på så sätt gav oss en riktigt fin start i rasen!

 

 

 

 

 


fCh Velocity's Shake Ur Bon Bon

När det var dags att planera vår Hue dotters första kull, så hade vi höga förväntningar på den tilltänka hanen, och vi satte standarden mycket högt! Detta gjorde att det kändes svårt att hitta en hane som skulle passa Africa bra nog. Av ren slump så fick vi reda på att den här underbara amerikanska hanen "Bon" för tillfället var på besök hos kennel Upstart-Fora i Ryssland. Vi lyckades få till parningen och fick en mycket speciell tik i den resulterande kullen. Vi är djupt tacksamma til Margarita Titarenko för allt hon gjorde för att göra den här kullen möjlig!

 

 

 

 

 


hCh Unbeaten Walking Mr Flip of Picatchu

När vår "Bon" dotter växt upp och hennes första kull närmade sig, så uppstod samma dilemma igen; Vem ska man välja? Efter mycket sökande och studerande av stamtavlor, så bestämde vi oss för att använda en otroligt vacker black and tan hane vid namn "Flip", som var ägd och uppfödd av kennel Picatchu i Schweiz. Tack vare hans ägares generositet så fick Flip komma och besöka oss, och under den tiden producerade han 3 kullar med totalt 10 valpar hos oss. Flera av dessa valpar hamnade i utställnings och uppfödarhem, och vi behöll själva två ljuvliga tikar. Ett stort tack till Sabine Jörg för din vänskap och generositet!