Hej och välkommen till Solid Heart Pomeranians!

Jag som först skapade kennel namnet Solid Heart heter Sofie Zanders och är statsanstäld vid Länsstyrelsen i Härnösand, Västernorrland. När jag inte arbetar umgås jag främst med mina hundar och min famij. Jag har arbetat med hundar sedan jag var 10 år gammal. När jag fyllde 10fick jag chansen att arbeta med min grannes golden retriever valp, Sheila, och det var en så otroligt givande upplevelse. Sheila kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta och jag försöker fortfarande träffa henne så ofta jag får chansen. Efter det fick varenda hund (och ägare) i området stå ut med mig. Jag tränade lydnad, agility och tog långa skogspromenader. Under den här tiden sög jag åt mig all information ja kunde hitta om valpens utveckling, hundspråk och etologi blev en snabbt en av mina favoritskolämnen.

När jag fyllde 14 kom jag i kontakt med ett hunddagis i Sundbyberg, Stockholm, och där var jag "fast" i många år. Förutom den tid jag blev tvungen att spendera i skolan och på jobbet, spenderade jag all min tid där. Vid det här laget sög jag åt mig information från alla hundböcker jag kunde komma över som en svamp. När jag fyllde 18, och bara hade ett år kvar på gymnasiet, började jag tänka mer seriöst på vilken ras som skulle passa mig bäst. Efter mycket efterforskningar, föll valet på pomeranian. Den första januari 2005, kom min första pomeranian, Vienna, äntligen hem. Och därifrån, är resten historia.

Min tid med rasen kanske började med Vienna, men det gjorde inte vår avel. Jag och min syster, som idag har kennel Ma Di Tau, fick den underbara chansen att köpa två bevisade avelstikar, en på hösten 2005, och den andra på sommaren 2006. Dom hade båda visat sig vara underbara mödrar tidigare, och dom har gjort mycket gott här på kenneln. Jag byggde upp en mycket stark moderslinje efter den ena tiken och hon har idag satt en stark prägel på min uppfödning.

Ambitionerna har varit många och sedan starten så har jag importerat en tik och 3 hanar, som alla har blivit etablerade och populära avelshanar i de nordiska länderna, både inom min egen kennel och i andras. Jag har även ställt ut många av dessa pommar och en del pommar från vår egen uppfödning till champions.

Ja siktar på att avla 1-2 kullar om året, och såklart måste jag tillfredsställa mina egna behov först, men jag letar ständigt efter passande valpköpare till mina underbara små valpar, och även passande delägare/fodervärdar för mina mest lovande valpar. Så tveka inte att ta kontakt om ni är intresserade av en valp från Solid Heart Pomeranians..

Tack så mycket för ert besök här på sidan, och skriv gärna om ni är intresserade av en pomeranian, eller helt enkelt bara vill "prata pom".

Vänliga hälsningar, Sofie Zanders.